Русия е готова първа да протегне ръка на Запада, ако бъде сигурна, че след това ще последват ответни мерки за снемане санкциите към Москва, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

 

Така Путин коментира предложението на екс-президента на Франция Никола Саркози, който по време на речта си на пленарното заседание на Петербургския международен икономически форум се изказа за отмяна на санкциите срещу Русия.

 

Както счита Саркози, инициатор на този въпрос трябва да бъде Москва.

 

Според френския политик, най-силният трябва да подаде ръка първи.

 

А «най-силният — това е Русия и това е президентът Путин», — заяви Саркози, добавяйки, че никой не отрича авторитета на руския лидер на Запад.

 

«Считам, че в предложението на Саркози има конструктивност, на която може и трябва да се обърне внимание. Ние сме готови към подобна стъпка, ако сме сигурни в това, че нас, както казва народът, няма да ни отхвърлят. Трябва да се сигурни в това, че след дори едностранните действия от страна на Русия ще последват насрещни стъпки, които няма да бъдат, както казва известният класик, крачка напред — две назад», — каза Путин. (тук той цитира Ленин, бел.ред.)

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;