Френски полицай отказа да стисне ръката на президента на страната Фр. Оланд и на премиера Мануел Валс по време на официалната церемония в памет на убития полицай, предаде радио  RTL.

 

Инцидентът се случил след тържествената реч в чест на двамата загинали, когато Оланд преминавал пред редиците на полицаите, присъстващи на церемонията, и им стискал ръцете. Един от правоохранителите отказал да протегне ръка на президента, оставайки неподвижно.

 

Както отбелязва радиото, полицаят отказал да стисне ръката и на премиера на Франция. Валс се приближил към полицая и, както се допуска, му направил забележка.

 

Какво точно му е казал, не се уточнява.

 

Във вторник през нощта мъж нападна своя съсед-полицай и го уби, нанасяйки няколко удари с нож в корема му, след което взе за заложник неговата жена и дете.

 

Убиецът бе ликвидиран по време на операция на полицейски спецчасти. На мястото на нападението намериха тялото на съпругата на полицая, която престъпникът убил с нож. Тя също била служител на МВР. Намиращото се в дома дете, момченце на три години, е живо.

 

 

Тагове: ; ; ;