Срещу още двама от престрелката на 8 юни в Слънчев бряг са повдигнати обвинения. Това заяви в Бургас главният прокурор на републиката Сотир Цацаров.

 

В опит за убийство на несебърския наркобос Димитър Желязков са обвинени Георги Иванчев и Радослав Димитров.

 

Според Сотир Цацаров, по случая не може да се говори като за спор за паркомясто, а по-точно за място или територия източник на доходи от престъпна дейност. 

Екип от Върховната прокуратура, 25 оперативни работници, 10 полицаи и 15 експерти работят по случая с престрелката в Слънчев бряг, каза главният прокурор Сотир Цацаров.
«До момента са извършени 15 огледа на местопроизшествие, разпитани са 84 свидетели, 10 са обиските, претърсванията и изземванията са седем, назначените експертизи са 37 като за краткия срок са изготвени шест от тях», цитира думите на главния прокурор БНР.
Трима са вече обвиняемите за убийството на охранителя Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков, уточни заместник главният прокурор Борислав Сарафов.
«Георги Михайлов Иванчев е привлечен като обвиняем затова, че на 8 юни 2016 година с огнестрелно оръжие, пистолет «Макаров» с изтрити номера, произвеждайки три изстрела, насочени към тялото на Димитър Желязков по жизнено-важни органи, се е опитал да умъртви Димитър Желязков, Радослав Веселинов Димитров, който на същата дата и при същият инцидент, също е направил опит да умъртви Димитър Желязков».
До момента няма привлечени като обвиняеми за хулигански действия хора от групата на Димитър Желязков, уточниха от прокуратурата. Във връзка с атентата на бургаското летище преди четири години главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че до 15 юли трябва да бъде изготвен обвинителният акт по случая.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;