Президентите на Русия Владимир Путин, президентът на Казахстан Нурсултан Назърбаев и премиерът на Италия Матео Ренци ще говорят за новите икономически реалности по време на Петербургския икономически форум.

Речта  на Путин се очаква с голям интерес на форума , в него участват над  10 000 чуждестранни представители — сред тях настоящи и бивши политици, бизнесмени от Европа и Азия, които търсят възможност да затвърдят и разширят бизнес присъствието си в Русия.

 

Владимир Путин ще говори  с италианския премиер Матео Ренци, чиято страна е партньор на събитието.  Заедно с тях участие ще вземе и президентът на Казакстан Нурсултан Назърбаев. Те ще говорят за новините икономически реалности, евфемизъм, с който в Русия описват периода на санкции от страна на ЕС и САЩ след анексията на Крим и подкрепата за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Владимир Путин разговоря с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за отношенията между Москва и Брюксел. Основна тема обаче не бяха санкциите,  както се очакваше, а отношенията след тяхното сваляне, каквито са настроенията в Русия.