Президентът на Русия Владимир Путин се обяви за възстановяване на връзките с ЕС, предаде ТАСС.

 

Руският президент говори на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Според него, може да се започне като се направят групи от специалисти, които да очертаят бъдещите стъпки на развитие на отношенията. Той предупреди, че този мач «не може да се играе на една врата».

 

Путин е убеден, че настоящите геополитически противоречия и напрежението между държавите се корени в икономическата нестабилност и трудности. Възможно е някои геополитически противоречия да са изкуствено провокирани, допусна той.

 

Руският лидер подчерта, че е необходимо да се върне доверието в отношенията между Европа и Русия.

 

«Готови сме на среща с нашите европейски партньори и както винаги сме изключително отговорни. Както казва народът «не държим карез», каза от трибуната на форума Путин.

 

Според него има огромен потенциал в разширяване на икономическото сътрудничество между Евросъюза и Евразийския съюз. Проектът Евразия е открит за ЕС, а наш най-ключов партньор си остава Европа, изтъкна президентът.

 

Путин покани Китай, Индия, Пакистан, Иран и страните от ОНД да разширят сътрудничеството си с Евразийския икономически съюз.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;