Според AgoraVox, крайната цел на Владимир Путин не е победата над САЩ в Украйна, а лидерство над цяла Европа. На демокрацията на Запада Путин ще противопостави модифицирана версия на комунизма, която версия ще го доведе до крайната победа.

 

Според AgoraVox, крайната цел на Владимир Путин не е победата над САЩ в Украйна, а победа в истинската, най-важната битка. Според автора на статията, руският президент гледа по надалече и иска да спечели “изборите в целия Европейски съюз” и да построи такава Европа, в която влиза Русия, която включва и социалните победи на СССР, а от всичко това САЩ заставиха европейците да се откажат в замяна на “псевдодемокрацията”.

 

За да се противопостави на САЩ, на Русия й трябва нещо по-значимо от бомбите. На Русия й трябва ИДЕОЛОГИЯ и по-точно – “нов комунизъм”. Според автора, подобна модифицирана версия на комунизма няма да има нищо общо с ГУЛАГ, а по-скоро ще представлява “вариант на посланията Христови”: колективно ползване, солидарност, равенство.

 

Ако Путин, който е поддържан от над 70 % от населението, се сближи с комунистите, които разполагат с 17 % от подкрепата на населението, ще се получи по-широк идеологически консенсус, отколкото този, който присъства в другите страни, смята авторът. “Новият комунизъм” бързо ще стане доминираща политическа сила в Европа, на който континент силно дискредитирани се оказаха всички други политически идеи, резюмира изданието.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;