«Борбата срещу световния тероризъм“ продължава с пълна сила от страна на САЩ, при това се намесват във вътрешните работи на държавите без някой от същите тези държави да ги е молил за това. За справка — присъствието им в Сирия например.

 

Тази доказала се като неефективна „борба“ на САЩ от събитията от 11 септември до днес отне живота на хиляди невинни граждани през изминалото повече от десетилетие. Данните сочат, че убитите цивилни надхвърлят значително броят на убитите терористи.

 

За пример можем да дадем незаконната война на ЦРУ в Пакистан, където те бомбардират с безпилотни апарати. До 2014 година общият брой на убитите при незаконните удари с безпилотни летателни апарати е 2,379 души. От тях едва 295 са идентифицирани като терористи.

 

Странна е математиката на Съединените щати, които повече от година бомбардираха позициите на ИДИЛ в Сирия и Ирак, заедно с оглавяваната от тях военна коалиция. Според Пентагонът най-малко 25,000 терористи от „Ислямска Държава“ са били убити вследствие на американските бомбардировки срещу тях (през ноември 2015 официално лице посочи 23 000). Това, което остава необяснимо са данните на американското разузнаване, което  обяви, че общата численост на „Ислямска Държава“ е 30,000 души и остава непроменена, според информацията от 2014, която сочи същия брой. Тоест логиката тук е: 30,000 – 25,000 = 30,000…

 

Още по-недостоверно изглежда твърдението и за броят на убитите цивилни – според Пентагона „може би“ броят на убитите не надхвърля 6 човека.

 

Президентът Обама, който беше награден с Нобелова награда за мир, което впоследствие предизвика безпрецедентното уволнение на председателят на Нобеловия комитет надмина своят предшественик, Джордж Буш-младши и успя да бомбардира цели 7 държави: Афганистан, Ирак, Либия, Пакистан, Сомалия, Сирия, Йемен. Активна бе намесата във фашисткия държавен преврат и в Украйна. В момента американски части се намират и в Либия, за пореден път. Предлагат съдействие на новосформираното либийско правителство…

 

Само през 2015 година Обама продължи да бомбардира шест държава, изсипвайки 23 144 бомби върху тях. Повечето от тях в Ирак и Сирия в безуспешната борба срещу ИДИЛ.

 

Съединените щати са най-военолюбивата държава съществувала някога на планетата.

 

Щатите имат над 900 военни бази в държавите на 130 нации, бомбардирали са една трета от цялото световно население и са първите и единствени, които са използвали атомни бомби в човешката история.

 

Разпалили са и най-много войни.

 

От края на Втората световна война, например, до днес човечеството бе свидетел на общо 248 военни конфликта.

 

От тях 204 са разпалени от Съединените щати

 

Е, как след толкова бомби да няма бягащи от смъртта хора?!

 

Тагове: ; ;