Британският независим журналист Мартин Самърс заяви, че дяснорадикалните движения в Украйна вероятно са свързани с многогодишна тайна нелегална дейност на тайните служби на НАТО с името „Гладио“.

 

Според думите на журналиста Мартин Самърс, днес става все по-очевидно, че Западът е обезпокоен от политическата окраска на движенията в Украйна.

 

„Но ако се върнем във времето, когато властта бе взета и снайперите стереляха по протестиращите, както и по полицията, а  в прихванатия разговор между върховния представител на ЕС Катрин Аштън с министъра на външните работи на Естония Урмас Паета без всякакво съмнение бе посочено, че зад снайперистката стрелба стоят силите, които днес присъстват в настоящото правителство на Украйна, то става ясно, че това е свързано с многогодишната тайна нелегална дейност на НАТО под името „Гладио“, – отбеляза журналистът.

 

„Те бяха създадени след края на Втората световна война с цел борба срещу предполагаемото нахлуване на СССР, но с времето бяха преобразувани в терористични ядки на територията на самите западни държави. Откриха ги по време на полицейски операции“, – каза Самърс.

 

Журналистът отбеляза, че тези организации стоят зад взривовете в жп гарата в Болоня, което се изяснило от разследването, проведено от парламента на Италия, парламента на Белгия и парламента на Швейцария.

 

„Силно съм обезпокоен от факта, че дяснорадикалното движение в Украйна е тясно свързано с терористичното минало на НАТО, а , вероятно, и с неговото настояще. А това, което се случи – е без всякакво съмнение силово вземане на властта“, – подчерта Самърс.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;