Словенският политик Змаго Елинич: Ние сме срещу влизането на Черна Гора в агресивното терористично НАТО
Лидерът на Словенската национална партия Змаго Елинич в екслузивен коментар за  News Front Сърбия направи решително изказване срещу съгласуването на Протокола по встъпването на Черна Гора в НАТО от словенския парламент.

 

 

» Словенската национална партия е твърдо против влизането на Черна Гора в НАТО, защото става въпрос за терористична агресивна организация»,- каза Елинчич. 

 

 

 

 

 

 

« Целта на НАТО не е глобалната сигурност, а разпространение на нестабилност в отделни части на света посредством сваляне на легитимно избрани власти и политически режими и създаване на горещи точки.

 

 

 

 

ZJ_TomiLombar

 

 

Разполагането на сили на НАТО по южния бряг на Адриатическо море представлява политическа безсмислица от гледна точка на стратегия и сигурност, доколкото не позволява на Черна Гора самостоятелно да реши съдбата си.
Страхувам се, че Черна Гора не разбира смисъла на НАТО, които използвайки структурите си ще получат възможността да диктуват и икономическото и вътрешнополитическото държавно устройство на страната. Черногорците ще разберат, но ще е късно.

 

 

 

 

Припомняме, че на 19 май Черна Гора и НАТО  подписаха Протокол за присъединяването на страната към алианса. Въпреки масовите протести на гражданите, които не стихват от октомври миналата година, Черна Гора може да стане 29-я член на военния блок, ако подписания протокол бъде ратифициран от всички страни членки. Словения стана втората държава член на НАТО ( след Исландия), която ратифицира този протокол на 8 юни.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ;