Днес 12 юни Русия и руския народ отбелязват един от главните празници- Денят на Русия, който се отбелязва всяка година на 12 юни. Денят на Русия е сравнително млад, но много обичан празник- с президентския указ на тогавашния руски президент Борис Елцин през1994 година 12 юни е обявен за Ден на държавен суверенитет на Русия- през 1990 се провежда първият конгрес на руските депутати, които приемат тогава Декларацията за суверенитета на Русия, а през 1991 се провеждат и първите демократични президентски избори в Руската Федерация. От 2001 година 12 юни в Русия получава сегашното си название и се превръща в млад и обичан, национален празник- Ден на Русия.
24

 

Разбира се, и във България този ден се отбелязва и чества в знак на признателност и топли чувства към братска Русия / въпреки чуждите политически напъни, които се опитват да прокарат русофобски настроения или да покажат България като лоялен евроатлантически член- българския народ винаги е пазил и ще пази братската си привързаност към Русия, независимо от всякакви манипулации. В различни градове у нас отбелязаха празника с тържествени мероприятия, руски песни и настроение, така по братски и нашенски, защото между народите ни връзката винаги остава жива и е неподвластна на всякакви опити да бъде прекъсната.

 

Нека да видим как денят  на Русия посрещнаха пловдичани, които превърнаха денят в истински празник за пловдичани и гостите на Пловдив, с руски чай и георгиевска лентичка за всеки.

 

 

1.1

Ако някой не знае какво е това любов и патриотизъм то нека погледне какво се случи в града на тепетата в горещия 12 юни- Денят на братска Русия.
Малка, но сплотена група от Движение на русофили Петко Войвода от Пловдив показа на жителите и гостите на древния Пловдив, че никой не е забравен и нищо не е забравено, а братските връзки остават неизличими. На празника присъстваха руски и български знамена, звучаха песни на  световно известните ЛЮБЕ,ПОЛИНА ГАГАРИНА,ОЛЕГ ГАЗМАНОВ , ВЛАДИМИР ВИСОЦКИ и още много други, а Пловдив създаде истински празнично настроение като поздрав към «братушките» с любов- искрено, сърдечно и истински.
1.2
Пловдивчани раздадоха чай и георгиевски ленти на минаващите, които в повечето случаи се спираха и се радваха.
Радваха се, че още има такива хора , които могат да напомнят,че дружбата между България и Русия не може да бъде унищожена, наслаждаваха се на зареждащите с положителни емоции изпълнения.
Иван Иванов- патриот, руспофил и организатор на  празничното събитие за Пловдив , сподели:
1.3
«Ние, българите- никога няма да допуснем никой да помрачи и да унищожи дружбата между нашите два братски народа.
Ние,ще бъдем винаги отпор на проамериканската сатанистка политика,която иска да ни изправи срещу нашата Oсвободителка-братска Русия, защото ние помним и никога няма да забравим- да живее руския народ.
Честит празник Русия, честит празник братушки- България и българския народ винаги ви пази в сърцата си, независимо от всякакви опити да ни покажат като предатели. България е с Русия!»
Честит празник Русия и от редакцията ни!  С благодарнисти към организатора Иван Иванов и към участниците в мероприятието в Пловдив за чудесния празник и позитивното послание!
 

 

 

 

Българска редакция News Front.