В навечерието на Деня на Русия , на 11 юни, НД Русофили проведе V събрание в София. Събитието събра не само членовете на Движението от цяла България, но и приятелите на Русия от различни организации и партии.
Може да се счита, че това бе отговорът на русофилите в България на постоянните нападки по отношение руско-българската дружба, както и на така нареченият „национален митинг: ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската пета колона!“, който се проведе в същия ден в София на пл. Независимост.

 

 

 

 

22

 

 

 

„През последните две години обществената атмосфера се характеризира с раздухване на световна и европейска враждебност към Русия. Официалните български власти обявиха Русия за цивилизационен и политически враг на България. Всяка симпатия към Русия бе представяна за несъвместима с националните интереси на страната ни. Медиите впрегнаха целия си ресурс да очернят всичко руско. Доминираше добре платената и официално подкрепена антируска пропаганда, която мачкаше всяка проява на русофилство. Тази атмосфера поставяше бариери пред нашата работа, особено в усилията ни да достигнем с идеите и ценностите си до повече хора. На тази враждебност Движението отговори спокойно и с удвоени усилия в редица направления“, отбелязаха от НД „Русофили“.

 

 

 

 

Сред официалните гости на форума е председателят на комисията за приятелство с България в руската Държавна Дума Александър Василенко и други гости от Руската федерация.

 

Отчет на Националния съвет за периода 2012-2016 г., основни насоки и задачи за дейността в периода 2016-2020 г., промени в Устава на Сдружението и избор на председател и членове на Националния съвет са темите в дневния ред на V Общо събрание на Националното движение „Русофили“. Изхождайки от приетата през 2012 г. Стратегия на Движение „Русофили“, Общото събрание оцени постигнатите резултати и общественото влияние на Движението, както и корекциите, които следва да бъдат внесени, и новите направления, които да бъдат развити.

 

 

Източник: mediaorel.com

Тагове: ; ; ; ; ; ;