Охраната на президента на Турция Реджеп Ердоган спретна бой с агентите на американските служби за сигурност преди погребението на починалия тези дни боксьор и мюсюлманин Мохамед Али в град Луисвил, съобщи радио “Гласът на Америка“

 

Ердоган замина специално за Съединените Щати, за да присъства на погребението, но изненадващо съкрати посещението си. Световните новинарски агенции съобщават, че организаторите на траурната церемония не са били съгласни президентът на Турция да държи реч на погребението на Мохамед Али.

 

Турският президент е настоявал да се намеси в ритуала, без значение волята на риднините на починалия и организаторите на траурната церемония.  Той е поискал да покрие гроба на боксьора с платно с изображение на мюсюлманска светиня в Мека, както и да се четат строфи от Корана.

 

След като исканията му категорично били отхвърлени, Ердоган присъствал само на молитвената церемония и напуснал САЩ преди погребението. Хиляди хора отидоха вчера в Луисвил, щата Кентъки, за да се простят с легендата в бокса Мохамед Али.

Тагове: ; ; ;