Публикуваме новината от Фактор без никаква редакторска намеса и коментар. Само ще кажем следното: ако това са 300 души, трамвайна релса да станем.
Снимките са на Фактор.
«Софиянци — срещу руската пета колона у нас

 

Под надслов „Не на настъплението на кремълската пета колона“ днес в София, на площад „Независимост“ / Ларгото/ се организира граждански протест. Повече от 300 столичани излязоха в днешния ден, за да кажат, че София не е Москва, че не искат България да бъде повече под сянката на Русия.

 

Те носеха плакати: „Долу кремълската пета колона!“, „Рашисти = убийци“, „Подкрепа на Украйна“, „Пълна и безусловна декомунизация и лустрация“.

Ораторите на митинга посочиха, че през последните 26 години опитът на България към демократичен преход е подменен, а гражданите – измамени.

 

Европа е пред опасност от ислямски тероризъм и руска агресия, но за България по-страшен е вътрешния враг – русофилите и рубладжиите, които са петата колона на Кремъъл.

 

От Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ посочиха, че продължаваме да живеем по плана Андропов – режисиран преход, организиран от КГБ и ДС. Страната ни продължава да е енергийно зависима, а това е сигурен белег, че сме под руско робство. Ораторите подчертаха още, че в страната ни във всички държавни институции и сфери на властта са просмукани от руски и съветски агенти. А новият Киряк Стефчо е превербуваният русофил.

Участниците на протеста декларираха своята позиция – че мястото на България е в семейството на европейските народи и Аталантическия съюз и не трябва да позволим пътят ни да бъде преориентиран към Евразия.

 

И докато пред сградата на бившия партиен дом родолюбци приканваха към национално осъзнаване и скъсване с руските зависимости, само на метри от тях — до шадравана пред Президентството — се появиха шепа русофили. Те развяваха националното знаме на руската федерация и размахваха плакати: «Събудете се, българи» и «Русия е нашата спасителка». Защитниците на режима на Путин обаче принудени от полицаите да се махнат, защото акцията им е незаконна».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;