Турски артисти и музиканти изпратиха писмо със съболезнования до семейството на пилота на Су-24 от ВКС на Русия Олег Пешков, загинал в Сирия близо до границата с Турция, свален от турските ВВС.

 

Идеята да се изпрати писмо със съболезнования до семейството на загиналия руски офицер възникнала по време на състоялия се в началото на юни в Москва шампионат по футбол за артисти «Арт футбол», в който участвал турски отбор от артисти и музиканти.

 

Турските артисти искали лично да изразят съболезнованията си към семейството на Олег Пешков.

 

Казаха ни, че неговите роднини живеят в Липецка област, затова решихме да изпратим съболезнователно писмо, съобщи главният редактор на вестник Gazetem Сияменд Качмаз.

 

Писмото е написано на руски и турски, ТАСС разполага с копие на писмото.

 

«Решихме да напишем това писмо и така да опишем нашите чувства. Ще се радваме, ако вашата болка намалее поне за секунда, когато го прочетете. Знаем, че болката ви никога няма да си иде, но бъдете сигурни, че ние, турският народ, ви пожелаваме тя да става все по-слаба и по-слаба, макар и за секунда», — се казва в писмото.

 

 

«През ноември 2015 година се случи това, което турският народ не желаеше. След трагичните събития ни попитаха, ще можем ли да заминем на футболен турнир в Москва. Ние веднага казахме «Да». Благодарение на това мероприятие, ние получихме възможност да изразим мнението на турския народ и думите на скръб към роднините на летеца-герой», — се казва в писмото.

«Независимо от политическата ситуация, турският народ винаги ще остане приятел на руснаците», —  подчертават авторите на писмото.

 

Писмото е изпратено на роднините на Олег Пешков.

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;