В полската столица по време на провеждането на срещата на НАТО на 8-9 юни може да се появи бетонна стена дълга 1.5 км. Според плановете на полицията, тя трябва да обгражда Националния стадион, където ще се проведе посветената на сигурността среща с участието на над 2 хиляди гости.

 

Стената трябва да е висока 2.5 метра, за да не може отвън да се наблюдава случващото се вътре. Бетонните части на стената трябва да са «здраво съединени». Тежестта на всяка бетонна част трябва да е толкова внушителна, че тя да не може да се премести, такова е предложението на полската полиция, което е публикувано на официалната й страница в интернет.

 

Освен стената, достъпът до стадиона ще бъде защитен чрез метална ограда, която обикновено се използва по време на масови протести и шествия, а също по време на футболни мачове.

 

Планира се поставянето на три пролуки за врати.

През тях ще могат да влизат в стадиона големи камиони и автобуси.

 

Както се очаква, стадионът трябва да се превърне в непристъпна крепост до 4 юли. На територията на стадиона ще може да се слиза само чрез специални пропуски. След края на срещата на НАТО всички стени и заграждения ще бъдат демонтирани.

 

Коментар на редакцията: Ми, нали носите уж мир и демокрация на Земята, а така се страхувате, че се ограждате като…телета?!

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;