КИШИНЕВ, 9 юни — Нюз Фронт. Фракцията на социалистите в парламента на Молдова регистрира в четвъртък инициатива за персонален вот на недоверие към министъра на финансите Октавиан Армаш.

 

 

7

 

 

 

По-рано социалистите заявиха, че всяка седмица ще отправят персонален вот на недоверие към членовете на правителството. В парламента на страната вече е регистрирана инициативата за вот на недоверие към министърът на отбраната Анатолий Шалар и към министърът на просвещението Корине Фусу. В рамките на заседанието в четвъртък депутатите ще разгледат проект за вота на недоверие към Корине Фусу.

 

 

» Сегашното ръководство на финансовото министерство изглежда не знае, какви са реалните функции на ведомството- или не знаят, или не искат да знаят. Вече сме юни, а икономиката на страната ни е в дългове.

Приходите в държавния бюджет от началото на годината са намаляли с 9,3 % , а разходите — 2 %»,- каза депутатът-социалист  Корнелиу Фуркулице.

Говорителят на парламента Андриан Канду заяви, че вотът на недоверие съдържа аргументация и необходимо количество подписи на парламентаристи, и ще бъде направен към постоянното бюро и правителството.

По негови думи, съгласно законодателството на страната, вотът на недоверие ще бъде разгледан в течение на 14 дни. Точната дата за разглеждане ще назначи постоянното бюро на парламента.

В рамките на същото заседание парламентаристите ще разгледат проект за държавния бюджет за 2016 година.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;