Публикуваме съобщението на «24 часа» по повод посещението на президента на България Росен Плевнелиев в Страсбург без редакторска намеса.
Коментарът на редакцията е само «Боже мой» с всички възможни значения и оттенъци по повод написаното!!!
«Българският президент взриви вчера с речта си европейските депутати в Страсбург

 

Пощенските пликове с лика на Росен Плевнелиев, които пуснаха вчера още в Европарламента, депутатите в Страсбург разграбили тиража за минути. Това разказват присъствали на изявата на българския държавен глава вчера.

 

За любопитната тенденция съобщиха български евродепути във Фейсбук. На плика е отбелязана датата на посещението, както и темите, които се разискват на сесията — проблемите с миграцията; дебат относно затвърждаване на демокрацията в Турция; борбата с тероризма и други.

 

Росен Плевнелиев, за който се знае, че предпочита сам да подготвя своите речи, взриви Страсбург с позицията си за необходимите действия на Европа и остра критика, насочена към Кремъл. Думите на Плевнелиев бяха прекъсвани на няколко пъти от аплодисменти, а социалистът Мартин Шулц, който ръководи Европарламента с видимо вълнение поздрави Плевнелиев за смелите думи.

 

Според осведомени изявата на президента е провокирала десетки чужди медии да настояват през следващите дни за интервюта в София с българския държавен глава, съобщава «24 часа».

Тагове: ; ; ; ; ;