«Махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркомясто поради инцидент». Така квалифицира прострелването на Митьо Очите премиерът Бойко Борисов.

 

 

Борисов заяви още, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заминава за Бургас и е отложила пътуването си до Европейския съвет на вътрешните министри.

 

«Единственият въпрос, който ме интересува е защо не бяха арестувани тия, които дойдоха в болницата. Иначе всичко останало е правилно», коментира премиерът, цитиран от БГНЕС.

 

«Иначе действаха много бързо. От това, което знам, са дошли с пет-шест коли от различни места. Те са се събирали по телефона. Знаете, като тръгнат да се бият как се събират махалата. Но оттам, като са отишли в болницата, защо там не са били арестувани тези, които са дошли на свиждане. Това е въпрос, на който трябва да ми отговорят и днес да се поправят», заяви Борисов.

 

Mричината за престрелката,според Бойко Борисов,  не е за разпределяне на наркопазари, а махленска разправия. Целият спор тръгва от това защо две таксита не спират на определените за това места.

 

Бойко Борисов изрази надежда, че до края на деня всички участници в престрелката ще бъдат задържани.

Тагове: ; ; ; ;