Виктория Нюланд по време на Евромайдана в Украйна
Виктория Нюланд по време на Евромайдана в Украйна

«В момента активно работим с Европа, за да гарантираме продължаването на санкциите срещу Русия на ЕС в края на този месец», — заяви помощник държавният секретар на САЩ.

и

Въведените срещу Русия санкции са във връзка с кризата в Украйна, те трябва да бъдат продължени в следващия месец. Това заяви днес на слушанията в Сената на Конгреса на САЩ Виктория Нюланд.

 

«Трябва да подкрепим Франция и Германия, които играят водеща дипломатическа роля, призовавайки към изпълнение на минските споразумения», — каза Нюланд.

 

Тя потвърди, че по-скоро това ще се случи, защото «те виждат това, което виждаме и ние», имайки предвид уж неизпълнение от страна на Москва на постигнатите договорености.

 

Нюланд отбеляза също, че политика на САЩ в момента е насочена към «сдържането» на Русия чрез «засилване и обединение на нашите съюзници».

 

Дипломатът също припомни, че Вашингтон призовава страните от НАТО да увеличат своите разходи за отбрана, за което е постигната договореност по време не срещата в Уелс.

 

«70 % от членовете на Алианса вече направиха това, но всички страни от НАТО са длъжни да изпълнят своите ангажименти», — подчерта Нюланд.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;