Доналд Тръмп, който фактически си е гарантирал избирането за кандидат от Републиканската партия за поста президент на САЩ, в интервю за телевизия CBS заяви, че «е изкарал много пари» около сделка с бившия либийски лидер Муамар Кадафи.

 

«Спечелих много пари от Кадафи, ако си спомняте, — отбеляза той. — Той тогава беше в САЩ и беше принуден да направи сделка с мен, защото нямаше къде да иде на друго място. Той ми плати маса пари».

 

Тръмп има предвид събитията през 2009 година, когато Кадафи трябваше да държи реч на 64-та сесия на Генералната асамблея на ООН и неговите помощници му търсеха място, където можеше да разпъне бедуинската са палатка.

 

След като властите на САЩ му отказаха да я разположи в ню-йоркския Сентръл парк, а също в северен Манхатън и в Енглууд, щата Ню Джърси, либийските представители се опитаха да се договорят с Тръмп, който притежаваше земята в околностите на град Бадфорд, щата Ню Йорк.

 

Градските власти бяха против и заплашиха Тръмп със съдебно дело. Независимо от това, шатрата бе разпъната, но Кадафи така и не се възползва от нея.

 

В този период, както припомня агенция АР, Тръмп е твърдял, че са го заблудили относно истинския наемател, но през 2011 година в интервю за телевизия Fox News той си призна, че е «имал бизнес с Кадафи» и му е отдал под аренда земя.

 

«Той ми плати за една нощ повече, отколкото тази земя ми докарва за година или за две години. А после не му разреших да използва тази земя. Точно така трябва да постъпваме всички ние, американците», — каза Тръмп.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;