В Черна Гора започнаха съвместни военни учения с НАТО- » Решителен оговор», съобщи  прес-службата на военното министерство на Черна Гора. Впечатление прави факта, че ученията се провеждат в град Плевля, който е  на самата граница със Сърбия.

Паралелно с ученията в Черна Гора ще бъде организирано обучение за оценъчни групи на НАТО.

 

47

 

 

 

 

Освен това, в град Плевля ще се състои и » информационен ден за НАТО», на който на гражданите на страната, която същото това НАТО бомбардира преди 17 години, ще им бъде разказвано, как подобни операции от сега нататък ще се водят и на други места. Изглежда, сега даже в армията не си дават сметка защо властите се стремят към тази нежелана за народа на Черна Гора асоциация.
Провеждането на учения до границата със Сърбия е демонстрация от страна на НАТО, че ще притиска плътно всяка страна, която не иска да се отрече от дружествените си отношения с Русия- така оцени мероприятието черногорския информационен портал ИН4С.

 

Малка част от това как народа на Черна Гора възприема в действителност НАТО / видео кадри от единия от протестите не стихващи с месеци/

 

 

 

 

Припомняме, че на 19 май Подгорица и НАТО подписаха протокол за присъединяването на Черна Гора към алианса, който сега трябва да бъде ратифициран ит всички страни-участници във военния блок. След това балканската държава, въпреки нестихващи с месеци масови антиНАТОвски и аинтиправитеслтвени протести на черногорския народ, може да стане член на военната организация, бомбардирала не чак толкова отдавна по тези земи.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;