Президентът на Федерацията на Еврейската общност (ФЕОР)  в Русия Александър Борода, разкритикува турските власти за реакцията им по повод признаването от Бундестага  на арменския геноцид в Османската империя, и обвиненията им към Германия.

 

 

 

Alexander-Boroda-620x300

 

» В конкретния случай, турските власти сами си настъпиха опашката.  Бекир Боздаг ( министър на правосъдието в Турция) заяви, че признаването е било излишно. За разлика от Турция, Германия не се отказва обаче, да поема своята отговорност за Холокоста, и е направила своите изводи за това минало»-  така коментира Александър Борода забележките на турският правосъден министър, който заяви, че Турция нямало от какво да се срамува, за разлика от Германия, която изгаряла евреите в пещи.

 

 

 

 

» Смятам, че Германия има моралното право да посочи Турция, която никога не е можела да си признае за извършването на геноцида, опирайки се на неверни представи и оценки на историята и събитията по време на Османската империя.

Германия е направила много страшна грешка в миналото си, но разбира това.»

 

 

 

 

» Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Признаването на истината ще е от полза на първо място за самата Турция, и най важното- признаването на геноцида, ще предпази света от недопускането на нови възможности за такива престъпления във бъдеще.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;