Министерството на отбраната на Русия коментира изявленията на отделни представители на САЩ и НАТО за някаква «заплаха от страна на Русия».

 

«В последно време отделни представители на САЩ и НАТО за пореден път нагнетяват русофобска истерия в Европа. Схемата на този спектакъл се разиграва всеки път по един и същ шаблон. Първоначално официални представители на НАТО правят тревожни изявления за нуждата да се защити Алианса от външна заплаха», — заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

 

«Ако се вслушаш, оставаш с впечатлението, че НАТО е натикана в ъгъла безобидна овца, към която от всички страни напират «хищници» в лицето на Русия и прочие неконтролирани от САЩ държави»,  каза той.

 

 

«Действие второ — сплашване: от хралупите изпълзяват пенсионери от студената война от рода на Майкъл Макфол (бивш посланик на САЩ в Русия), Виктория Еш (бивш посланик на САЩ в Полша) или Уесли Кларк (бивш командващ НАТО в Европа) с параноични лозунги за възраждането на «империята на злото» и евтини сметки от рода на: колко часа ще се задържи НАТО до пълния разгром на руснаците. Забележете, че тези ненормални умствени лупинги се цитират масово от западните водещи средства за масова информация в качеството им на неоспорими истини», — каза Конашенков.
«И накрая, действие трето — успокояване. На сцената излиза генералният секретар на НАТО и заявява, че слуховете за безпомощността на НАТО са преждевременни. Но данъкоплатците от страните в Алианса трябва да положат още едно усилие за неговото укрепване», — добави той.
«Тази година кулминацията на този спектакъл ще се състои на 8 юли във Варшава. На предстоящата среща в полската столица на НАТО по многобройни молби на «мирни труженици» от Полша и прибалтийските страни ще бъде обявено разполагането в тези държави на сухопътни групировки за «сдържане на Русия», — заяви Конешенков.
«Финал: руската заплаха е «неутрализирана», военните бюджети на страните от НАТО са увеличени, безгрижният живот на натовската бюрокрация за пореден път е защитена от нападките на данъкоплатците от страните от Алианса», — каза той.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;