Редакторът на американското издание Veterans Today Майк Харис направи изявление, в което обвини спецслужбите на САЩ във финансиране и подкрепа на терористите, активно действащи в Близкия Изток:
«Това е лъжлива борба с тероризма. Ето това правят САЩ. Това просто е лъжлива борба с тероризма. Тероризмът бе създаден от военните служби. Зад Ал Кайда и Ислямска държава стои огромна движеща сила. Време е да престанат да лъжат американския народ, време е да престанат да лъжат целия свят.
Няма терористи, които да не са спонсорирани и да не са лансирани от американските спецслужби, в това число от американското ЦРУ и самото военно министерство на САЩ.
Време е да се сложи край на този абсурд.
Ако ние искаме да приключим с тероризма, дайте в пълна сила да си сътрудничим с Русия, за да унищожим този паразит във всяко ъгълче на планетата.
Време е да спрем да лъжем. 
Да не вземе да дойде траурният ден, когато американското правителство ще каже:
«Не, защитавайте терористите, защото те са особени, те са различни, бъдете толерантни!
Не, не те са особени.
Те са терористи.
Ако ние искаме да ги унищожим, дайте да се заемем сериозно  с това дело, дайте да се доберем до тях.
Русия е права!
Сирийското правителство действа законно.
Настана време да спрем да лъжем целия свят».
В подкрепа на изявлението на американския ветеран, привеждаме един факт — новина от близките дни. Руското МВнР направи изявление, от което  е видно, че Белият дом е помолил Кремъл да не бомбардира бойците от «Фронт ан-Нусра». Според Сергей Лавров, Вашингтон се опасява, че ударите на руските ВКС срещу свързаната с Ал Кайда групировка може да  се превърне в удар срещу «умерената опозиция» в Сирия.
Политическите игри продължават.
Уж Америка и Русия в Близкия Изток воюват срещу общ противник, а кой знае защо САЩ не желаят да обединят силите си с Русия и да изпълнят това, което светът очаква — да ликвидират веднъж завинаги джихадистите.
Не само това — САЩ поставиха в графата «враг» Русия — единствената държава, която се бори ефективно срещу тероризма.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;