Кандидатът за президент на САЩ от републиканците, милиардерът Доналд Тръмп счита, че неговата съперница от Демократическата партия Хилъри Клинтън трябва да влезе в затвора.

 

Както съобщава изданието The Hill, Тръмп е отговорил на редица изказвания на Клинтън, която обвини републиканците в «опасно несвързани идеи, които повече подхождат на сбор от причудливи тиради, лични разправи и откровени лъжи».

 

Тръмп припомни за скандала със секретната преписка, когато Клинтън бе държавен секретар. Според него, това вече я прави «дяволски виновна».

 

«Знаете защо тя подкрепи Обама за ядрената сделка с Иран, нали?! Тя просто не иска да лежи в затвора заради секретните писма, които бе сложила в личната си поща незаконно».

 

«Това, че действащата власт й позволява да участва в тази надпревара  — това е позор за САЩ, това е позор за нашата нация», — резюмира милиардерът.

 

Скандалът се разгоря, когато стана ясно, че Клинтън между 2009-2013 години е водела служебна и частна кореспонденция чрез собствения си частен сървър. Според експерти, това й е позволявало да крие кореспонденцията от държавните проверки, което е забранено за държавни служители. Пощата на екс-държавния секретар би могла да бъде разбита от хакери.

 

ФБР на този етап не е решило, да започне ли наказателно преследване във връзка с вероятното изтичане на информация.

 

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 8 ноември. Тръмп вече събра 1237 гласа от партийните делегати, необходими за издигането му за кандидат за президент от Републиканската партия.

 

Негов съперник от демократите най-вероятно ще е Хилъри  Клинтън, която значително изпреварва Бърни Сандърс.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;