Хилъри Клинтън от Демократическата партия разкритикува опонента си от републиканците Доналд Тръмп, че той се «възхищава» на лидерите на Русия, Китай и КНДР.

 

«Длъжна съм да кажа, че не разбирам странното възхищение на Доналд от диктатори и силови лидери, които не обичат Америка. Той хвали Китай за касапницата на площад Тянанмън — каза, че това показва сила. Той каза, че трябва да се отдаде дължимото на севернокерейския лидер Ким Чен Ун за това, че е взел под контрол Северна Корея», — добави тя.

 

Според Клинтън, Тръмп с удоволствие би разказал, как Ким Чен Ун се е избавил от всички възможни съперници, включително от дядо си, и при това би го разказал оживено, все едно пресъздава екшън.

 

«Тръмп каза, че ако трябвало да оценява Путин като лидер, той би му дал най-високата оценка. Ще помоля психиатрите да обяснят това възхищение от тирани. Не мога да разбера, как може така да се обърка човек по отношение на реалните приятели на Америка. Това е важно. Ако не знаете с кого си имате работа, такива хора, като Путин, ще ви победят», — добави Хилъри.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;