Порталът Business Insider публикува «най-страховитите» системи на въоръжение на руската армия.

 

Ракетният кораб «Бора»

Той представлява катамаран с въздушна възглавница, развиващ средна скорост 100 км в час. Корабът е снабден с 8 противокорабни ракети «Москит» и 20 зенитни ракети «Оса-М». Екипажът на кораба е от 68 моряци.

 

 

«Панцир-С1»    

Комбинираната зенитна ракетна система «Панцир-С1» е снабдена с 12 управляеми ракети «земя-въздух» и две автоматични оръдия калибър 30 мм. Ефективна е срещу самолети, хеликоптери, балистични и крилати ракети.

 

 

 

«Невидимата» подводница

Подводницата «Новороссийск» е в действие от 2013 година в Санкт Петербург. Тя е първата от шестте дизелово-електрически подводници клас «Варшавянка». Според конструктора, благодарение на стелтс-технологията тя практически не може да бъде открита след потапянето си.

 

 

 

Изтребителят МиГ-35

«Многоцелевият изтребител МиГ-35 е ефективен както във въздушен бой, така и при нанасяне на високоточни удари», — се казва в статията.

 

Самолетът развива скорост до 2400 км в час, независимо от това, че той е почти три пъти по-тежък от своя предшественик Миг-35 е способен да води въздушни боеве, да унищожава морски и неземни цели от голяма дистанция и да извършва разузнавателни полети.

 

 

ЗРК «Бук-М»

 

Далекобойността на поражението на реките 9М317, с които е снабден комплексът, е до 46 км, а бойната част на ракетите тежи 70 кг, пише изданието.

 

 

 

РС-24 «Ярс»

 

Комплекс «Ярс» трябва да замени «Топол-М», неговото разполагане започна през 2010 година.

Тази междуконтинентална балистична ракета носи няколко блока за индивидудално насочване с термоядрен заряд, а нейната максимална далекобойност е 11 хиляди километра.

 

По мощността си ракетата сто пъти превъзхожда бомбата, която САЩ хвърлиха над Хирошима през 1945 година, отбелязва изданието.

 

 

 

Стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту -160

Най-крупният в света свръхзвуков самолет е разработен от СССР през 1980-те години. Той притежава най-мощните двигатели, които когато и да било са разполагани на бойни самолети, може да носи до 40 тона въоръжение.

 

Танк Т-90

Това е най-елитния клас танкове, използван в руската армия. Той е снабден със 125-милиметрово оръдие, а също със зенитна установка с дистанционно целеполагане.

 

Подводниците от клас «Борей»

Те са с водоизместимост над 14.7 хиляди тона. Въоръжени са с 16 ракети «Булава», всяка от които носи 6-10 бойни блока, тези подводници са «сила, с която трябва да се съобразява всеки».

 

 

Хеликоптер Ми-28

Ударният хеликоптер Ми-28 е въоръжен с 30-милиметрово оръдие 2А42 и четири точки, на които могат да се монтират управляемо и неуправляемо ракетно въоръжение и картечна установка.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© РИА Новости. Кирилл Каллиников

Перейти в фотобанк

Международный этап конкурса «Авиадартс-2015»

ЗРК С-300

С-300 лучше всего справится с такой задачей, как сбить самолет. Этот комплекс даже может сбить шесть самолетов за раз, выпустив по ним до 12 ракет. «Все, что находится в воздухе в радиусе 300 километров, должно остерегаться», — пишет BI.

РИА Новости http://ria.ru/arms/20160529/1440539627.html#ixzz4A5AJXFvF

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;