Обама и Путин са разговаряли в навечерието на заплануваните женевски мирни разговори, между тях може би има и тайна договорка.

 

При все това Владимир Путин, геополитически шахматист и човек на годината, на когото човечеството трябва да благодари, че засега е избегната Третата световна война – сигурно съзнава, че не може да има доверие на Обама.

 

И наистина на Обама, който стана подстрекател на седем войни и лично одобрява ужасните незаконни убийства с дронове по света, не може да се вярва, той може да бъде презиран.

 

В тази връзка Питър Кейниг си задава въпроса как ли се чувства човек като Обама, като знае, че е един от най-мразените хора в света, че е престъпник и безгръбначен лакей на западните олигарси, че заслужава да бъде съден от трибунал като Нюрнбергския, че освободи ли президентския пост, ще трябва да се страхува да напусне страната си да не би да бъде арестуван като военнопрестъпник навсякъде по света?!

 

Дали мозъкът му е дотолкова загрубял и безчувствен, дали спи нощем?

 

Как ли човек като него ще изживее остатъка от своя жалък живот?

 

Това е човекът, който излъга света като провъзгласи под лозунга “Ние можем!”, че ще скъса с ужасите на Буш, с което просълзи милионите свои почитатели по време на церемонията по встъпване в длъжност през януари 2009г.- как може той да живее, ако му е останала дори и грам съвест?

 

Мир няма да има, защото не могат да си го позволят американските Господари на света, чиято икономика зависи от това войните да подхранват тяхната извънредно печеливша оръжейна промишленост.

 

Има вероятност Вашингтон да е постигнал споразумение, или дори да е принудил чрез шантаж султан Реджеп Ердоган и саудитската монархия да му „сътрудничат“, като нападнат Сирия с цел да се възвърнат загубените територии и — разбира се, – да бъде свалено правителството на Асад, докато САЩ и НАТО наблюдават отстрани.

 

Това би била нова провокация към Русия да се намеси, като се „върне“ в Сирия, докато САЩ и НАТО имат готовност да я нападнат, което ще означава Трета световна война.

 

Такова нападение ще е така силно подкрепено от продажните западни медии, че западното население ще иска още по-голяма агресия против Русия, дори и против Китай, за да бъдат защитени неговият комфорт и неговата „свобода“ от “източните чудовища”.

 

Западните хора не могат да си представят, че техният рай, а и те самите заедно с него, ще бъдат погълнати от пламъците на войната.

(Peter Koenig. The Syria Gambit – Geneva ‘Peace Talks’ and Russia’s “Pullout”. “Regime Change” Remains Washington’s Target…,Global Research)

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;