Днес за България денят носи огромен заряд и послание от великото ни минало- 2 юни денят на Христо Ботев и героите дали живота си за освобождението на България. 

Днес България отбелязва 140 години от смъртта на великия Ботев, спомняйски си с трепет и уважение големия подвиг.

Във всички градове на страната ни отбелязват и почитат тази дата голяма и знакова дата за историята ни. Всички българи свеждат смирено глава пред паметника на героя, оставил ярка диря в съзнанието ни като народ. Герой, когото сме длъжни да пазим и почитаме като светиня.

 

2.0

 

 

 

 

Днес, на 2 юни- Денят на Ботев, когато се навършват 140 години от смъртта му, в морската ни столица се случи безпрецедентно събитие, което възмути варненци.

 

«В момента — гавра във Варна с Христо Ботев! Войници от НАТО поискаха да оскърбят паметта на великия ни герой, който е бил български родолюбец и русофил. Активисти на Атака изгониха неканените гости!»- написа на стената си в социалната мрежа журналистът от Варна Николай Караколев.

 

 

 

Благодарим за бдителността и бързата реакция на Николай Караколев и за предоставените  снимки, за да могат повече българи да видят с очите си, как чужди натовски военни си позволяват крайно неуважително и обидно поведение в ден като този,  в нашата родина демонстрирайки поведение на господари, а не на гости в чужда държава.

 

Какво правят тези военни облечени в натовски униформи в цивилно време до паметника на Христо Ботев? Какво искат да покажат с това?

 

 

 

Разгледайте тези снимки…как Ви карат да се чувствате? 

 

 

 

2.1

 

 

2.2

 

 

2.3

 

 

2.4

 

 

 

2.5

 

 

 

Присъствието на децата дошли да се поклонят на големия герой Ботев, не позволи да се случи нещо по-сериозно. Американските нашественици бяха прогонени от паметника  с достойнство, защото ако тези войници ходят по нашата земя, трябва да имат уважение към нея.

 

Ще очакваме след публикуването на тези снимки, да последва извинение от командира и ръководството на тези натовски военни, които си позволиха такова поведение, опитвайки да осквернят паметта на героите дали живота си за България.

Апелираме към отговорните институции да изпратят протестна нота към американското посолство във връзка със случая, защото нямаме право да оставяме без внимание такива шокиращи сцени, още повече в такъв ден, в който почитаме героите си.

 

Ще завършим с цитата от полковник Николай Марков, който днес написа в социалната мрежа  следния коментар:

 

 

 

 

«По време на Ботевата голгота, турската армия е била въоръжена с пушки, американско производство! За башибозука, носител на невероятни ценности и културен принос към света е нямало ембарго за разлика от българските четници- интелектуалци, като самия Ботев!? Прави впечатление, че след изминали толкова години, новата демократична вече Османска империя е въоръжена също с американски пушки и други военни играчки. И по странно съвпадение от минали времена върху българския народ и армия, ембаргото не е отменено! Ние сме отново голи и боси, дори като «съюзници»!!! Времената и столетията изминават, но отношението към българите е трайно и последователно. Както е тръгнало и по традиция, пак старите руски щикове ще решат проблема отново! И няколко други военни играчки. Великите сили бързо забравиха когато сърбаха с дървени лъжици горещата българска попара, които сами забъркаха…

Нищо не се случва без причина. А глупаво провежданата и подкрепяна отвън престъпна държавна политика е сериозно основание!»

 

 

 

 

Нека винаги пазим и почитаме велката си история, нека помним героите си и браним честта си.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;