АСТАНА, 31 май- Нюз Фронт. Заседанието на Висшия Евразийски икономически съвет се проведе в тесен състав, като в него участие взеха Президентът на Русия Владимир Путин, Президентът на Казахстан Нурсултан Нарзабаев, Президентът на Армения Серж Саркисян, Президентът на Белорусия Александър Лукашенко, Президентът на Киргизия  Алмазбек Атамбаев, Председателят на Колегията на Евразийската икономическа комисия Тигран Саркисян. Среащата продължи с учатие на членовете на делегациите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

62

 

60

 

 

61

 

 

 

63

 

 

Президентите и членовете на делегациите обсъдиха въпроси свързани с развитието на Евразийската икономическа общност (ЕАИО).

 

Преди началото на заседанието на Висшия Евразийски икономически съвет държавният глава на Русия Владимир Путин и президента на Казахстан Нурсултаном Назарбаев обсъдиха редица въпроси за двустранно сътрудничество и актуални въпроси по работа на ЕАИО.

 

 

 

64

 

 

 

» Русия за Казахстан винаги е била и ще бъде, най-близкия съсед, приятел, съюзник и партньор в икономическо и политическо отношение.

Благодарение именно на подкрепата от Русия, благодарение на нашата съвместна работа, беше създаден Евразийският икономически съюз.

Въпреки тежките международни условия, този съюз работи, и сега предстои да решаваме нови въпроси, дневния ред също е обработен.»- каза президентът на Казахстан.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;