Турски експерт: Турция участва в Карабахския конфликт на страната на Азербайджан

Турция е била и продължава да бъде  участник в карабахския конфликт, заяви професор по политология от истанбулския университет, Сюлейман Шах Ченгиз Актар.

 

 

 

28

 

 

 

 

» Това се случи след неуспехът с Цюрихските протоколи. Турция започна да помага на братчето си- Азербайджан.

И това, при все че, никой в Турция не знае къде се намира Карабах, даже министърът на външните работи»,- заяви турският политолог по време на кръгла маса в столицата на Армения Ереван, посветена на карабахския конфликт.

 

 

 

 

 

 

По думите на експерта, позицията на Турция по този въпрос е напълно емоционална: Анкара е на страната на Баку и подкрепя Баку, въпреки правилата на дипломацията.

 

 

 

taz

 

 

 

» Последните дни в турската преса има много малко информация за случващващото се в Карабах. Единствената достоверна информация се появи на страниците на вестник » Акос». Много малко информация и за това, каква помощ оказва турската армия на Азербайджан»- каза още Актар.

 

 

Припомня ме, че в  нощта на 1 срещу 2 април азербайджанската армия започна открито настъпление по позициите на Армията за отбрана на Нагорни Карабах по южното, юго-източното и северо-източното направление с използване на артилерия,  бротехника и авиация .

 

 

На 3 април президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган направи заявление, с което обеща да помага на Азербайджан в конфликта с Армения в Нагорни Карабах.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...