Главата на руското външно министерсво Сергей Лавров заяви, че преговорите по Сирия продължават след » дезертьорството» на всички радикали.

 

 

 

» Ние настояваме Турция да прекрати безпредела в кюрдски Ирак»- заяви Сергей Лавров по време на ефир на сайта kp.ru.

 

 

 

 

 

 

Коментирайки агресивните действия на Турция по отношение на кюрдите, Сергей Лавров поясни, че действията на Анкара не са свъзани само с имперските амбиция на Турция, но в тях има и икономически интереси.

 

 

49

 

 

За борбата с тероризма Русия доставя оръжие в Ирак, и в Кюрдистан, със изричното съгласие на иракското правителство, подчерта още дипломат номер едно на Русия.

 

Сергей Лавров посочи Турция, като отговорна за срива на преговорния процес по Сирия. Именно по искане на Анкара една от крупните кюрдски партии » Демократически съюз» , контролираща в Сирия значителна територия, но при това водеща борба с терористите, беше изключена от списъците на преговарящите.

 

 

Руският външен министър изрази надежда, че «вторият случай на дезертьорство» на преговорите в Сирия след излизането   на Мухамед Аллуш от терористичната организация » Джейш-ал-Ислям»- е път към окончателното избавление от радикалите на женевските преговори.

 

 

 

 

» Обсъждането на Конституцията на Сирия без кюрдите, не е възможно- това  е провал за преговорите»-подчерта Сергей Лавров.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;