Савченко: Ще пея химна, журналистите са кучета, депутатите лентяи и ще стана президент, ако искате

Савченко: Ще пея химна, журналистите са кучета, депутатите лентяи и ще стана президент, ако искатеНадежда Савченко заяви, че няма да й е трудно да работи в парламента, тя нарече депутатите «школски лентяи».

 

Савченко за първи път взе участие в заседанието на Радата в Украйна. Те дойде на работа по-рано и чакаше на парапета до сградата на Радата отварянето на парламента.

 

Депутатите са лентяи

 

В първото си изказване Савченко обеща да се включи в работата на парламента. Тя заяви също, че няма да допусне да се забравят загиналите в Донбас. След кратка реч тя изпя химна на Украйна.

 

Имам такова усещане, може би защото съм ги виждала по телевизията, че тук съм била и съм работила. Ориентирах се, абсолютно не съм изплашена. Тук не ми е страшно, не е трудно. Всичко ще бъде нормално», — сподели Савченко пред журналистите.

 

Тя каза също, че, според нея, депутатите приличат на «ученици-лентяи».

 

«Просто ги мързи да работят», добави тя.

 

Журналистите — «това са кучета»

 

Първият работен ден на Савченко започна с оскърбление по адрес на журналистите. Недоволството на новоизлюпения депутат бе предизвикано от случка на летището в Киев, когато веднага след завръщането й в родината я посрещнаха журналисти от средствата за масова информация.

 

«Най-тежко ми беше на летището. Лудото нападение на журналистите, извинете, та вие сте кучета. Макар да казват, че за журналистите не трябва да се говори лошо, вие сте като чакали, готови сте да се нахвърлите и да отхапете», — заяви Савченко.

 

Надежда Савченко стана депутат през октомври 2014 година, когато вече се намираше под следствие в руското СИЗО. Те влезе в Радата от квотата на партията на Юлия Тимошенко «Батькивщина».

 

На 25 май президентът на Русия Владимир Путин помилва Савченко, която бе осъдена в Русия на 22 годни затвор за убийството на журналистите от ВГТРК в Донбас.

 

Путин отговори на молбата за нейното освобождение на роднините на загиналите руснаци.

 

В същия ден Савченко бе транспортирана в Киев.

По време на първата си пресконференция след пристигането си в Украйна Савченко каза, че ако украинският народ поиска тя да стане президент на страната, тя ще стане.

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

Зареждане ...