Савченко 484f0eПарламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) трепетно очаква пристигането на Надежда Савченко на юнската си сесия.
Тя и Те ще организират там русофобски спектакъл. Главните изпълнители на това зловещо театро ще бъде убийцата на мирните жители на Донбас Савченко и нейните помагачи.
Западна Европа, както и в миналото, ще продължи да си бъде гнездо, в което се спотайват, подхранват и разцъфват за пагубните си дела най-нездравите сили, които въобще са се раждали на планетата. За справка, хилядите спасени от полагащото им се възмездие нацисти от Втората световна война.

Нещо повече, убийцата Савченко и съидейниците й дори се канят да «обединят политиците от Европа», за да осъществяват, видите ви, някакъв огромен натиск върху Русия с цел свалянето от власт на Владимир Путин.

 

Дори председателят на Международната лига за защита правата на човека Едуард Багиров е сигурен, че в края на краищата през август най-късно Путин вече няма да бъде президент на Русия.

Бюрото на ПАСЕ в Талин вече отбеляза тържествено освобождаването на Савченко. Всички там считат, че това е достатъчно мощна стъпка, за да се събори Путин от власт и Русия да се върне в лоното на западната демокрация.

 

Боже мой, както се казва дори от атеисти.

 

«С нетърпение чакам Савченко в Страсбург», — казва председателят на Асамблеята Педро Аграмунт.

 

Освобождаването на Савченко ще сложи началото на «добрата воля», която ще съдейства за реализирането на Минските съглашения, добавя той.

Връзка между двете неща не е видна, но в главата на този Аграмунт явно връзка съществува.

 

За него явно няма значение, че ще се наложи да общува практически с официална убийца…

 

Казват, че Савченко е неуправляема, непредсказуема и психологически, меко казано, неуравновесена.

 

Ако трябва да се употреби точният термин за състоянието й — има го в учебниците по психиатрия.

Казват още, че е злобен човек, злобен убиец и злобен комедиант…

 

Има вероятност  тези, които я канят да съжалявам.

 

Всъщност, конфликтът между Русия и ПАСЕ започна още  по времето на първата чеченска война. На ПАСЕ му беше неудобен руският закон за нестопанските организации…

 

Много се изписа и изговори и около резолюцията «За признаването за нелегитимни решенията на комунистическия режим на СССР и забраната за използването на комунистически символи»…

 

Действията на Русия в Южна Осетия и Украйна се осъждаха.

 

Русия бе виновна за всичко. Най-вече, че отстояваше своите интереси, а не интересите на Вашингтон.

 

А когато на хоризонта се появи Орлеанската дева Савченко, тя спешно бе направена депутат от партията на Юлия Тимошенко.

 

После ПАСЕ призова влизащите в Съвета на Европа страни да въведан към хората, които имат общо с арестуването и осъждането на Савченко, визови и финансови санкции.

 

Бе съставен списък. Украйна, Литва и Естония направиха моментално и свои списъци. Другите страни не бързаха.

 

И нормално — защо да си развалят отношенията с Русия заради някаква си криминална престъпничка.

 

Дори бе спретната съвместна с Девата гладна стачка — инициатор на гладуването бе чешката депутатка Кристина Зеленкова.

Преди това ПАСЕ настояваха Русия да се обърне към ПАСЕ с молба да се свали имунитетът на Савченко преди да бъде съдена. Само дето ПАСЕ забрави, че имунитетът на Савченко е свързан само и единствено с дейността на Орлеанската дева в ПАСЕ…

 

През 2014 година ПАСЕ лиши руската делегация от правото на глас до април миналата година.

 

В отговор Русия напусна Асамблеята до края на 2016 година.

 

Мдаа, вижте сега снимката на Орлеанската дева — тя не контролира нито изявленията си, нито емоциите си, нито жестовете си…Така твърдят средствата за масова информация.

 

Но ще се опитат да я използват като символ на борбата срещу Русия.

 

Лека справка: Савченко бе осъдена на 22 година лишаване от свобода по обвинение в убийството на руските журналисти Игор Корнелюк и Антон Волошин и в покушението над техните колеги.

 

Бе глобена 30 хиляди рубли за незаконно пресичане на границата на Русия. Според данни от следствието, тя, бидейки офицер от въоръжените сили на Украйна, както и част от военизирания неонацистки батальон «Азов», на 17 юни 2014 година в района на селцето Металист Луганска област е извършвала скрито наблюдение и коректиране на артилерийския обстрел над блокпоста на опълченците от ЛНР и върху намиращите се там мирни граждани, в това число трима граждани на Русия — журналист от ВГТРК.

 

В резултат на обстрела двама от тях са били убити.

 

Савченко не е признала вината си.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;