Представителите на НАТО се страхуват от новите разработки на бойни машини в Русия.
Последната им болка е БМПТ «Терминатор-3».

Както пише американското издание The National Interest, докато основният боен танк Т-14 е най-популярният от семейството на «Армата», серията от разработени в Русия транспортни средства включва в себе си още множество нови бойни машини, в това число «Терминатор-3», от когото НАТО  наистина трябва да се страхува.
В статията се казва, че «представителите на производителите на тази нова машина не разкриват подробности, освен факта, че тя ще се базира на шаситата на «Армата».
Отбелязваме, че предишните версии на бойните машини се базираха на шасито на Т-72.
«Армията на САЩ не притежава аналог на тези машини. Най-близък еквивалент може да се нарече бойната машина М3, но в най-добрия случай това може да се нарече лошо сравнение», — счита авторът на статията.
Американското издание отбелязва, че машината е създадена за подкрепа на танкове в бой срещу бронирани машини, а също срещу пехота в труднодостъпни местности.
Журналистите отбелязват, че «докато данни за «Терминатор-3″ няма, то може да се направи извода, че той, по всяка вероятност, ще има същите, както при Т-14, датчици, шаси, броня и система за активна защита. Той вероятно ще бъде снабден със съвременни противотанкови ракети и тежко автоматично въоръжение. Може напълно да се предположи, че тази машина ще бъде значим противник в бойното поле».
Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;