Допълнително е  засилен контролът на границата ни с Гърция, след като тази нощ и сутринта общо 87 имигранти се опитаха да влязат нелегално в страната ни. След залавянето им, те бяха транспортирани до базата на  граничното полицейско управление в Петрич, съобщи БНР.

 

Най-малко 50 от заловените нелегални мигранти, влезли от гръцка територия, вероятно ще бъдат върнати в южната ни съседка, съобщи пред Хоризонт главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той беше категоричен, че напрежение по българо-гръцката граница няма.

 

Граничните полицаи заловиха две групи мигранти, опитали се да влязат в страната от Гърция. Едната група от 34 души се опитала снощи да премине през зелена граница близо до старият пропускателен пункт Кулата. От задържаните 16 са сирийци, а — 18 иракчани. Тази сутрин в товарен влак, идващ от Гърция, е открита втора група от 53-ма мигранти от Афганистан. От контактния център в Промахон съобщиха ,че няма данни за сблъсъци между гръцката полиция и мигрантите в района.

Тагове: ; ; ; ; ; ;