Към нас се присъединява Скот Бенет, бивш офицер от САЩ и специалист по въпросите на психологическата война. Скот, благодаря ти, че се съгласи да участваш в предаването. И така, какво точно не разбират или не искат да разберат американците в руската гледна точка?

 

Скот Бенет, бивш офицер от американската армия, специалист по въпросите на психологическата война: Всъщност, американската страна и НАТО отказват да признаят, че са на прага на война с Русия, и че Русия точно така възприема нещата. Съществуват много възможности, за да се променят завинаги нещата в Европа в положителен смисъл — във връзка с небрежността, която проявяват САЩ, НАТО и Великобритания.

 

Просто пред последните 10-15 година САЩ страдат от болестта на собственото си превъзходство, което те изпращат във всяка точка от земното кълбо, сеейки разрушения, за да въплътят върху развалините там своята мечта за «новия световен ред». Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че целта на Русия е да спаси света от израждането и хаоса…

 

Налице е ясна разлика между политическия курс на САЩ при Буш, при Обама, при политиката на Хилъри Клинтън, и с това, което се опитва да постигне Путин.

 

От негова гледна точка, би било много мъдро да заяви на народите на Полша и Румъния, че САЩ, ЕС и НАТО нямат работа при обикновените поляци или румънци:

 

«Вие сте само пешки върху тяхната шахматна дъска, ще ви превърнат в жертва на войната, която те разпалват с помощта на ракетите, които са разположили върху вашата територия. Те са насочили оръжията си към вас, но вие не сте нашата цел. Какво се случва, когато ви вземат на прицел? Отговаряме със същото, отбранявайки се».

 

И руснаците, и поляците, и румънците ще обсъждат това, а после ще обърнат погледа си към САЩ, НАТО и ЕС и ще им кажат:

 

«Знаете ли какво, Путин е прав. Европа ни заставя да вдигнем оръжието си, да го насочим към врага, но ние не сме ги обявявали за врагове. Всъщност Русия е партньор на Европа».

 

В Гърция Путин говори именно за това.

 

Гърция е страна от ЕС, която е разкъсвана от САЩ — бежанци, дестабилизация, ордите уахабити, сунити, мюсюлмани, криещи се покрай законите за законно убежище на бежанците, та толкова много екстремисти и терористи проникват като бежанци в Гърция и Европа.

 

Т.е. Гърция страда, тя се обръща към Русия с молба за помощ и нов благоприятен статус. Путин, което е много мъдро, пристигна тук и каза:

 

«Ние знаем за болката ви, за страданията, които изпитвате в ръцете на САЩ, НАТО и ЕС. Пристигнахме, за да станем ваш гръб, за да спрем тези орди да дестабилизират вашата държава, за да станем вашия нов приятел, за да възстановим Гърция».

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;