В резултат на преговорите в Атина Русия и Гърция подписаха пакет от документи, в това число политическа декларация.

 

Първият заместник министър на икономическото развитие на Русия Алексей Лихачов и министърът на икономиката, развитието и туризма на Гърция Георгиос Статаки подписаха съвместна декларация на правителствата на Русия и Гърция за партньорство.

 

Бе приет меморандум за взаиморазбиране в областта на междурегионалното сътрудничество между министерството на икономическото развитие на Русия и министерството на външните работи на Гърция.

 

Бе подписана «пътна карта» за развитието на руско-гръцките отношения в областта на селското стопанство.

 

Страните приеха програма за съвместни действия в областта на туризма между федералната агенция по туризма на Русия и министерството на икономиката, развитието и туризма на Гърция за периода 2016-2018 г.

 

Сред подписаните документи са: меморандум за взаиморазбиране и сътрудничество в областта на стандартизацията между Федералната агенция за техническо регулиране и метрология на Русия и Националната система на Гърция, меморандум за взаиморазбиране между автономната нестопанска организация «Инвестирайте в Русия» и гръцката организация за инвестиции и външна търговия, а също меморандум за взаиморазбиране между Уралския федерален университет и Пирейския университет.

 

Визитата на Владимир Путин в Гърция ще продължа два дена. Страните планират да обсъдят цяла поредица от ключови въпроси по двустранното търговско-икономическо и инвестиционно взаимодействие.

 

 

В събота Путин ще посети Света гора Атон, където заедно с патриарха на Русия Кирил ще вземе участие в тържествата по случай хилядолетното присъствие на руските монаси в Атон.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;