ПЛИСКА, България- Нюз Фронт. 

Там витае древния дух на послания, там се ражда копнежът за знание и жаждата за светлина- разкъсването на мрака с любовта на просветлението, величието на непреходните неща, които винаги остават живи, за да напомнят на човечеството, колко е важно да създаваш и да оставяш след себе си. Колко е важно помниш и да почиташ завета на дедите, да пазиш светините дали бъдеще на цяла славянска цивилизация. 

 

 

Човекът е творец: » И сътвори Бог човека по свой образ и подобие»- и вдъхнатият жив дух във всеки напомня божествената искра, която носи светлината, за да създава, за твори, да изгражда. И само тази божествена искра, вплетена с любов в страниците на истрорията на човечеството, може да остава вечно жива и да се преражда. Да вдъхновява и да напомня за живия дух.

 

 

Днес, в нашето разгулно и неспокойно време оживява духът на словото, древното послание на буквите идва с нова сила за да събуди славянския свят. Едно напомняне към славяните за най-силното оръжие на духа- буквите дали език и връзка между народите, буквите станали моста към раждането на вярата и християнското начало, защото : » В началото беше словото…»

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в храма на буквите: » Дворът на Кирилицата»- прераждането на славянския дух и единение, единствения дом на азбуката идва днес с велико и мощно послание към народите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39.1

 

 

1

 

 

 

10

 

 

39.2

 

 

39.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дворът на Кирилицата в Плиска- новото прераждане на славянския дух, смелостта за търсене на светлината в душата на човечеството- азбуката, благодарение на която все още ни има…

 

Дворът на Кирилицата- оживялата сила на духа..напомняне и подарък за цялата славянска цивилизация. Живия паметник на азбуката..нашата славянска азбука, домът на буквите..идва за да ни напомни…величието на живота и силата на непреходните неща.

 

За това място тепърва ще се говори, тепърва ще оживява в душите- като знак за надежда за бъдеще и вдъхновение. Като мисия на славянския свят и на вярата- вярата в доброто човешко начало и божествения промисъл.

 

 

Единствения, уникален културно-исторически паметник на Кирилицата оживява в старопрестолната Плиска- родината на азбуката.

 

 

Дворът на Кирилицата идва точно навреме- в най- сложния цивилизационен момент на човечеството. Всеки сам ще извървява своя път в храма на буквите, за да почерпи сила и вдъхновение, за да почувства значимостта и смисъла на нетленнното…на това, което е по-голямо от нас.

 

 

 

 

Създателят на Двора на Кирилицата- Кавалерът  на честта, Карен Алексанян- увековечил мощното послание на кирилицата и значението на делото на светите братя Кирил и Методий, не само за България, но и за целият славянски свят, поел по пътя на избраните, които не оставят богатсвата на цивилизацията да бъдат забравени.

 

 

 

 

39.6

 

( отляво- Карен Алексанян- създателят на Двора на Кирилицата с Негово Превъзходителство Генералният Консул на Руската Федерация във Варна, Сергей Николаевич Лукьянчук, в Двора на Кирилицата на тържественото закриване на ХХ юбилеен международен фестивал » Славянска Прегръдка»- 2016-  фотоархив от 25 май 2016)

 

 

 

 

 

 

39.5

 

 

 

 

39.4

 

 

 

 

Karen

 

 

 

( Карен Алексанян- пазителят на буквите в храма на буквите, Кавалер на честта, създател на Двора на Кирилицата посреща гостите от 20 държави в деня на тържественото закриване на Международния Фестивал

» Славянска Прегръдка»- фотоархив от 25 май 2016)

 

Тук са 30-те букви на азбуката, изваяни от ръцете на майстори-каменоделци в една от най- христианските страни- Армения. Всяка буква носи своето вплетено послание- Б- като Бог…

Тук е паметникът на Свети Цар Борис I покръстител български..и двамата братя посветили живота си на просветлението — Кирил и Методий, галерията със специално рисувани картини изобразяващи кирлицата и покръстването- великото тайнство на целия славянски народ по света…

 

В малката и приказна България, в старопрестолната Плиска, под небето ни, се извисява посланието за целия славянски свят.

С благодарности за този безценен подарък, единствен по рода си- благодарим на Карен Алексанян!

 

 

 

Очаквайте екслузивно интервю специално за редакциите на News Front с авторът и създателят на » Двора на Кирилицата»— до тогава, можете да посетите това уникално място за да почувствате силата на славянския дух.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;