Brexit — това е един добре отрепетиран спектакъл с предрешен край.

 

Целта е да се пусне парата от недоволните, да се отслаби Брюксел и да се продължи с политиката на Вашингтон — поробваща Европейския съюз чрез неконтролираната миграция, ненужните на европейците конфликти с Русия и със зловещия Трансатлантически договор.

Ето какво казва по повода Наталия Нарочницкая, ръководител на Парижския института да  демокрация и сътрудничество:

 

В Европа има наложено табу върху каквито и да са дискусии.
Те разбират прекрасно, че има традиционни ценности, от които не бива да се отказваме.
Същите тези ценности могат да се защитават само от смелчаци, които не се страхуват, че ще ги нарекат маргинали и екстремисти.
И докато това е така, Европа е обречена да НЕ реши тези проблеми, които я погубват, защото за да се решат, нещата първо трябва да започнат да се наричат с правилните им имена.
Това е достатъчно сериозен спектакъл, но краят му е предрешен.
А тези приказки за някакъв съюз между Путин, Льо Пен и Тръмп, им е нужен, за да сплашат електората.
Западният елит дори е убедил сам себе си, че мненията и съжденията на Русия и нейното ръководство са абсурдни, че това са чудовища и аутсайдери на историята и политика, защото те са различни от западния мейнстрийм.
Следователно, според тях, нормалният политик не може да се отнася лоялно към Русия, да я обича, а още повече да желае да си сътрудничи с нея, а ако желае, то е уж заради някакви пари.
Затова всички, които на Запад, а те не са така малко, са за лоялност към Русия и разрушаване на глобалното статукво, се представят в медиите като агенти за влияние на Русия или като екстравагантни чудаци, към които трябва да се държим по-надалеч в политиката.
Записа: Митко Бомбата

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;