Историята с Brexit все по-често напомня добре отрепетиран спектакъл с предрешен край.

Колкото по-близо е референдумът на 23 юни, толкова по-очевиден е страхът на западния елит, че британците ще гласуват за излизане от ЕС.

Страхуват се, колкото и да е странно, дори привържениците на това решение.

 

Лидерът на обществената кампания за Brexit Гизела Стюарт се обърна към министерството на вътрешните работи с молба да се забрани влизането в страната на френския лидер на партията «Национален фронт» Марин Льо Пен.

През май тя има намерение да говори в Лондон на митинг в подкрепа на независимостта на Великобритания от Европейския съюз.

 

Стюарт обвини Льо Пен в екстремизъм, който вероятно не се нрави на британските «контри». И макар ръководителят на британското МВР да отказа да забрани визитата на Льо Пен, въпросите си остават.

 

Нима Brexit не е един добре отрепетиран спетакъл, който все пак може да се провали?

 

Марин Льо Пен е политик, който умее да постига целите, които си поставя. Тя заяви по време на неотдавнашната си визита в Румъния, че всяка страна има правото, както и Обединеното Кралство, да реши сама, струва ли си да остава в ЕС.

 

Ако тя бъде избрана за президент през 2017 година, тя обеща да организира подобен референдум във Франция. В момента Марин Льо Пен с рейтинга си от 27 % изпреварва Фр. Оланд, Никола Саркози, отстъпвайки само на Ален Жюпе.

 

Успехът на австрийския й колега на президентските избори в Австрия показва, че всичко е възможно при умела предизборна кампания.

 

Още повече в условия на ръст на недоволството на населението на Европа от европейския елит, който превърна «общия дом» в общежитие. Същият този елит отменя с лека ръка завоюваните в миналото социални придобивки.

 

Затова работата не е в «eкстремизма» на Льо Пен, а в това, че реалните заплати на европейците вече 6-7 години НЕ растат.

 

Расте безработицата, при това в секторите на неквалифицирания труд, където местното население е в жестока конкуренция с мигрантите.

 

Истината е, че се появяват нови сили, които твърдят убедено, че ще решат натрупалите се проблеми.

 

Автентичната европейска левица също знае как да разреши проблемите. Още повече, че автентичната европейска левица има опита си в битката с фашизма, който понастоящем набира сила.

 

Крайно време е да се започне да се осъзнае, че воплите за националния капитал НЕ са разковничето на спасението срещу заплахата от транснационалните корпорации.

 

Ако помогнем на националния капитал да заработи успешно, това НЕ означава, че националният капитал ще благоволи да заплаща труда без зловещо да го експлоатира.

 

А нали всички ние искаме да се освободим от задушаващата ни експлоатация?!

 

Какво ни грее, че капиталът, натрупан на гърба на наемния труд, ще се увеличи, ако самият наемен труд продължи да вегетира в блатото?!

 

Затова е крайно време да се даде поле за изява, да се даде доверието на ДРУГИТЕ, на новите, на предлагащите алтернатива.

 

Нима не е крайно време нови сили да променят Европа и света?!

 

Нима пусналото паяжина статукво трябва да продължи да задушава народите?

 

Разбира се, западният елит и родните послушни «eвнуси» считат това за заплаха за благополучието им.

 

Колкото до тримата политици на снимката — това е само поредното «чудовище», което Западът пуска, за да сплаши електората!

 

И нищо повече!

Путин е въплъщение на надеждата, защитник на ценностите и суверенитета.

Льо Пен е дясна, в миналото крайно дясна.

Тръмп е бизнесмен. Политиката за него е бизнес.

Липсва четвъртата снимка — на автентично левия харизматик, който ще запали сърцето си, ако трябва, в името на свободата на хората на труда — на тези, които създават благата!

 

Четвъртата снимка скоро ще се появи. Няма начин да не се появи, защото диалектиката на природата НЕ познава празно, колкото и да им се иска на някои автентичното световно ляво да остане безлико!

И за последно:

Един евроскептик, държавният секретар по въпросите на правосъдието на Великобритания Майкъл Гаув твърди, че се формира «съюз» между Путин, Марин Льо Пен и Доналд Тръмп, които ще разпространят в света хаос и ще разрушат любимата им демокрация.

 

Да ви имаме любимата демокрация, както се казва!

 

Демокрацията никога не е била и не може да бъде любима на политически импотенти и безочливи грабители на народите.

 

Демокрацията е дете на свободата!

 

Демокрацията е въплъщение на могъщата сила на народната воля!

 

Демокрацията НЕ вирее сред бацилите на олигархията!

 

Филмът с бацилите вече сме го гледали.

 

Да започне Сериалът за хирурга!

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;