Бившият заместник шеф на централния щаб на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, британският генерал сър Александър Ширефф предупреди за възможна ядрена война с Русия.

 

Според заместник директора на Таврическия информационно-аналитичен център РИСИ Сергей Ермаков, НАТО едва ли ще се откаже от политиката си, но шансовете да тръгне към компромиси съществуват.

 

«Подобни сценарии на запад не са новина. На аналогични хипотези се базираше известният филм на ВВС за войната с Русия. Това всичкото е само звено от една нишка. Смисълът е в това да се убеди западната общественост, а и да убедят самите себе си, че руската военна заплаха — това не е мит, а реалност. Те внушават мисълта, че нека да не е след година, но след пет години нападението на Русия над Европа е неизбежно», — сподели експертът.

 

Затова, според него, НАТО използва тази измислица като аргумент и започва всячески да се укрепява и въоръжава, за да се противопостави на заплахата и да сдържа Русия.

 

Всички ние разбираме, че това е абсолютна ненормалщина.

 

Русия няма планове да воюва.

 

Не че не може отново да ПОБЕДИ, но Русия по принцип не обича войната. 

 

А и от военна гледна точка за никакви сериозни военни приготовления въобще не може става дума.

 

Къде и кои са военните приготовления на Русия за агресивно нахлуване в Европа?

Къде?

Кои са?

Следва мълчание.

 

За да се нахлуе в Европа е необходима съвсем друга бойна подготовка, концентрация на войски, въоръжения и т.н.

 

Британският началник разбира всичко това, естествено.

 

Но той играе ролята, която са му възложили да изиграе — роля на коварен шут в информационната война срещу Русия, — отбеляза Ермаков.

 

По-рано бе съобщено, че НАТО е призовало членовете на алианса да се готвят за борба с Русия.

Митко Бомбата

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;