Православни активисти не позволиха провеждането на гей-парад в столицата на Молдова, тази неделя.

 

 

4

 

 

 

Представител на ЛГБТ- организацията  Ganderdoc-M  сподели за неуспеха на гей-общността пред изданието » Интерфакс».

По думите му, полицията е евакуирала ЛГБТ-активистите, за да не се стигне до стълкновения с православните, които в колони са излезли да ги посрещнат.

 

 

 

7

 

 

5

 

 

Разтроеният представител на ЛГБТ, също така съобщил, че в неделя организацията им Ganderdoc-M ще проведе прес-конференция, на която ще изрази мнението си за случилото се.

 

 

По-рано в комисариата на полицията в столицата Кишинев, беше съобщено, че изпълняващия длъжността генерален инспектор на полицията Георге Кавкалюк, е убедил ЛГБТ-активистите да изменят първоначалния маршрут, за да се избегнат стълкновения с парламентарната Партия на социалистите (ПСРМ), която провежда фестивал на семейството на площада пред Великото национално събрание.

 

 

 

6

 

 

В несъстоялият се гей-парад, са били потвърдили участието си представители на Евросъюза в Молдова, политически съветник от посолството на САЩ в Молдова Пол Гордон, и редица други обществени деятели.

 

Публична тайна е, че такива мероприятия се провеждат с активна пропаганда сред младежите, и сериозна финансова подкрепа от страна на предимно американски неправителствени организации.

 

 

В православните държави, подобни мероприятия предизвикват винаги недоволство. Припомняме, че на 18 юни във България, се планира провеждане на гей-парад, като наши читатели побързаха да ни осведомят, че ще посрещат активистите с православно шествие и ще ги ръсят със светена вода, за добро настроение, в същия ден се очаква и концерт на голямата руска група ЛЮБЕ.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;