ИТАЛИЯ, 21 май- Нюз Фронт. Резолюцията призоваваща за отмяна на санкциите срещу Русия и признаването на руския статус на Крим, ще бъде представена за разглеждане в регионалния съвет на административния регион в Северна Италия, Ломбардия на 7 юни. Текстът на документа се доработва, съобщи секретарят на опозиционната партия » Лига Север», Паоло Гримолди.

 

 

 

 

lombardia_11

» Текстта сега се доработва. Резолюцията ще бъде внесена за разглеждане от съвета на 7 юни. Гласуването трябва да се състои до края на месеца, и ние се надяваме,че тази резолюция ще бъде приета»,- каза Паоло Гримолди, който кооординира работата на членовете на съвета, представящи партята, предаде ТАСС.
Гримолди поясни, че в настоящият момент работата на регионалния съвет е преустановена във връзка с кампанията на предстоящи важни общински избори, които ще се състоят на 5 юни.
По негови думи, губернаторът на Ломбардия, виден представител на » Лига Север» Роберто Марони, подкрепя инициативата по разглеждане на резолюцията.
Документът, в който правителство на Италия призова за признаването на статуса на Крим, като част от територията на Русия, и сваляне на въведените санкции, няма да има конкретни юридически последствия, но носи изключително важен политически смисъл.
« Когато най-голямата област на Италия, една от четирите най-богати в Европа и с най-голямо население, изразява своето отношение, не може да не се прислушат към мнението й»- убеден е Гримолди.

 

 

По-рано стана известно, че партията » Лига Север» (ЛС) е смята да представи на областния съвет на северната италианска област Ломбардия, резолюция с искане за официалното признаване на Крим в състава на Русия.

 

 

Припомняме, че на 18 май съветът на италианската област Венето прие резолюцията, призоваваща правителството на страната да осъди политиката на Евросъюза по Крим и с искане за отмяна на санкциите срещу Русия. От Рим, обаче заявиха, че позицията на региона, не отразява мнението на Италия.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;