Вчерашно то подписване на протокола за влизане в НАТО от страна на диктатора Мило Джуканович, само на пръв поглед е формалност, закономерна след получената покана през декември. Това мнение изказа пред кореспондента на Nws front Бошко Вукичевич от движението “Свобода на народа” от Черна гора.

 

“Реалното намерение за това действие (подписването на протокола за влизане в НАТО — (бел.News front), за което говори и избраното време, е да се покаже на по-голямата част от народа, който е против присъединяването към НАТО, че съпротивата е безполезна, че въпросът е решен. Разбира се, става дума за продължаване на агресивната пропаганда на режима и прозападните сили.

 

Нищо не е решено, трябва да се казват правилните неща, последен думата, — отбеляза Бошко Вукичевич. Докато продължава режимът на насилие и въвличането на Черна  гора в НАТО, може да избухне обществена криза и даже вълнения. И на мен ми се струва, че Русия, при това положение, няма да бездейства.

 

Събеседникът на News front смята също така, че Русия ще оцени вероятното встъпване на Черна гора в НАТО като заплаха за своята национална безопасност.

 

“Един от бившите генерали на НАТО смята, че е възможна ядрена война между Русия и НАТО в течение на една година. Аз отдавна пиша за тези неща: колко е мрачна ситуацията, как безумци, наемници и предатели ни тласкат на първа линия в голямото противопоставяне. Който в Черна гора не разбира, че запзването на неутралитета на държавата е приоритет номер едно, той е безкрайно наивен. За неутралитета, тоест, за мира, трчбва да се води борба” — резюмира Бошко Вукичевич.

 

News front — България

 

 

Тагове: ; ; ; ;