Мохамед Халаф: Очаквам повсеместна партизанска война на ИД с участието на спящите й ядра

Мохамед Халаф: Очаквам повсеместна партизанска война на ИД с участието на спящите й ядраВ предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ журналистът Мохамед Халаф сподели по повод Ислямска държава следното:

 

«Налице са всички предпоставки да заключим, че падането на египетския самолет не е станало без външна намеса.

 

Това което, снощи съобщиха някои американски медии – че е имало пожар и пушек в тоалетната, доказва, че нещо се е случило там.

 

Инцидентът е станал при добри метеорологични условия и с опитен екипаж в самолета.

 

Вече и самите египтяни, а и шефът на руското разузнаване говореше, че има прилики с това, което се случи с руския самолет.

 

Това, че никоя организация не е поела отговорност не означава, че не в момента не проверява реакциите. След загубите на територии в Ирак и Сирия „Ислямска държава“ се нуждае от популярно съобщение, демонстриращо силата им. Възможно е джихадистите да  поемат отговорност за атентата.

 

Френските власти отстраниха от работа на летището близо 70 мюсюлмани заради опасения от възможни връзки с терористи.

 

Все още не е ясно обаче дали евентуалният терористичен акт е бил насочен срещу Франция или срещу Египет, тъй като и в двете хипотези има логика:

 

Има една безпощадна война между режима в Египет и „Ислямска държава“, която е в Синай, и Мюсюлманските братя. Аз не изключвам взаимна връзка между двете организации, тъй като, ако се върнем назад, когато Мурси беше свален от власт и „Мюсюлманските братя“, като цяло, един от ръководителите и лидерите на тази организация каза, че тепърва започва една безпощадна война срещу армията и режима в Египет, защото беше отнета една законна власт.

 

Ислямска държава има много добри позиции в Либия заради хаоса там. Загубите на територии в Ирак и Сирия говорят че групировката се премества към Северна Африка и търси нови територии. Неслучайно нападнаха Тунис. Службите и армията в Тунис осуетиха създаването на клон на ИДИЛ в Тунис.

 

Очаквам „Ислямска държава“ да започнеМохамед Халаф: Очаквам повсеместна партизанска война на ИД с участието на спящите й ядра«.

Коментари:

Зареждане ...