Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу празнува 61 рожден ден

РУСИЯ, 21 май- Нюз Фронт. Днес рожден ден празнува руският министър на отбраната Сергей Шойгу, който навършва 61 години.

Сергей Шойгу без преувеличение може да бъде наречен изключителна личност, и голяма гордост за Русия. Жизненият му път е низ от победи и невероятна отговорност, които рожденикът приема с чест и достойнство.

Името му се произнася с огромно уважение по целия свят, и днес министърът на отбраната на Руската Федерация, герой на Русия, генерал на армията Сергей Кужугетович Шойгу навършва 61 години.

 

 

 

 

 

56

 

 

 

В тази връзка, редакцията ни реши да разкаже за това, което е направил Сергей Шойгу до тук на поста си министът на отбраната на Русия и интересни факти достойни внимание.

 

На 6 ноември 2012 година се състои встъпването му в длъжност на поста министър на отбраната на Русия, и тогавашната реалност не може да му предложи разкоша на такива понятия като «адаптация» или «адапционен срок»- времето изисква умения за бързо вземане на важни решения. Попадайки във водовъртежа на сложни събития, закаленият в боевете със стихиите министър дава най-доброто от себе си.

Условно проблемите, стоящи тогава пред Сергей Шойгу, могат да бъдат разделени на две групи:

-Задачи, останали като наследство от предшественика му .

-Разработка на собствена ясна стратегия.

 

 

 

В категорията задачи от първа необходимост, основно стоят репутационни проблеми, предизвикани от грешките на предишния министър- Анатолий Сердюков. В момента на идването на Шойгу, във висшия военен състав многократно е нараснала конфронтацията между така наречените «чиновници» и генералския елит, постоянни прекъсвания във взаимодействието с ВПК ( Военно-промишлен комплекс), а заседналото на половина формиране на нови войскови формирования не дава възможност за грамотното провеждане на административна работа.

 

 

Днес тези проблеми са останали в миналото. Всички насъщни проблеми, останали от Сердюков, са разрешени успешно от видния рожденик в рекордни срокове, затова когато вече през юни 2013 година Сергей Шойгу утвърждава новия план за развитие на министерството на Отбраната на Русия до 2020 година, преминава към въплатяването на собствената си визия за ВС на РФ.

 

 

 

 

 

58

 

 

 

На първо място, е решено обновяване на командния център за увеличаване на оперативността, за това на 1 декември 2014 година е даден старта на Националния центр за управление на отбраната на Руската Федерация.

Ценрализирано бойно управление, събиране и обработка на информация, взаимодействие с бойните кръгове- всичко това обобщено предствлява центърът.

 

 

Следващата предприета стъпка по пътя на подобряването на ВС на РФ става осигуряването на най-новите образци на въоръжение и бойна техника, като тук на помощ на министъра идва и стратегията на държавната програма за въоръжение до 2025 година. Една от главните стъпки в това поприще става отказът на новия министър от покупката на чуждестранни видове техника и въоръжение, което несъмнено предизвиква уважение.

 

Резултат на новия подход по оборудването на руската армия става изпълнението на държавната поръчка за отбрана на 95 % през 2013-14 г. В процентно отношение  подобни данни, успехите се отразяват така: с всяка изминала година на постта министър, към руската армия се прибавят по 7 % нови образци. През 2016 година новата техника и оръжие съставят над 50 %. Към 2020 година се планира до 70 % замяна на оборудването на армията с нови военни образци.

 

 

За цялото време на управление на МО на Русия Шойгу постъпшателно успява да увеличи и числото на военнослужещите пи договор включително и извън пределите на Русия, повишавайки престижа на служето в армията.

 

Постоянни проверки и провеждането на запланирани военни учения и подготовка, довеждат до качествено запълване на личния състав с високфалифицирани кадри, до 100 %.

Осигуряването на сигурността в тогава още автономен Крим, показва доколко професионално подготвена е руската армия, която предизвиква уважението на целия свят.

 

 

Знакова става 2015 година. Новата армия, тази, за която говори целия свят, показва на дела на какво е способна изпълнявайки поставените задачи в сирийската кампания, и вдъхва увереност на много държави за победата над злото наречено световен тероризъм.

 

 

 

 

 

Руската Армия при Сергей Шойгу- е абсолютно ново явление, а руският министър и рожденик днес,  успя да покаже, че сигурността и грамотното управление в най-сложните и кризисни ситуации, са пътят към решаване на най-трудните въпроси в глобален план, когато се работи с отдаденост, разбиране, отговорност и ценности.

Честит рожден ден на генерал Шойгу!

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...