За Русия Черна гора е братска страна.

 

Достатъчно е да погледнем общата история. Русия и Черна гора са православни държави.

 

Още Петър I предложил на владиката Данил заедно да се бият срещу турците.

 

В отговор османците извършват в Черна гора два наказателни похода — през 1712 и 1714 години. На свой ред Русия извисила гласа си в защита на черногорския народ. Дори в името на укрепване на политическите отношения, а и за да имат османците едно наум, започнали да женят черногорски принцеси за руски дворяни.

 

През 1878 г. мощта на Русия помогнала на Черна гора да придобие независимост в резултат на руско-турската война.

 

През 1904 г., когато започнала руско-японската война, Черна гора в знак на подкрепа към братската държава обявила война на Япония.

 

Борбата за съюз с «Маiком Русиiом» (Майка Русия) и свободата били за черногорците свети понятия и въпрос на чест.

 

Имало времена, когато Черна гора издигнала Русия в култ.

 

Черногорците признавали над себе си «само Бога и руския цар».

 

Руските моряци се обучавали на морско дело в Черна гора, а черногорците служили на руския цар и като редници, и като генерали.

 

След конфликта между Тито и Сталин през 1948 г. връзките между Югославия и СССР започнали да губят здравината си, но страните от Югославия продължавали да разчитат на помощта на Русия във всяка минута, в която държавата била в опасност.

 

А сега какво се получава?

 

Продажните управляващи Черна гора, подобно на родните български хиени, отвърнаха на приятелството и помощта на Русия с удар в гърба и труплешката решиха да влизат в ЕС и НАТО.

 

Защо?

 

Да не би да следват зловещия пример на другите балкански управляващи ?

 

Да погледнем по-широко върху ситуацията на Балканите.

 

След серията етно-граждански локални войни през 1990-те, Балканите се превърнаха в протекторат на НАТО и ЕС в различна степен на подчиненост.

 

Управляващите в Черна гора са с висока степен на подчиненост на западните кукловоди.

 

Елитът там е тотално ориентиран към НАТО и ЕС. Черногорският път е първо да влезе в НАТО, а едва след това в ЕС. По този път върви и Хърватия.

 

Вуянович в близкото минало дори заяви, че санкциите срещу Русия проправят пътя на Черна гора именно към НАТО, а влизането в Брюксел е точка втора.

 

Балканските елити са насочени към евроатлантическите центрове.

 

А балканските НАРОДИ са ориентирани към Русия.

 

И вярват в Русия.

 

И обичат Русия.

 

Сега разбирате ли какво означава думата ОЛИГАРХИЯ?! Означава следното, освен всичко друго, което го пише във философските речници: означава да плюеш на гените си, да плюеш на родовата си памет, да плюеш на историята си…и да се превърнеш в продажна сган.

 

В предател на народа си.

 

Да, олигархията по света е еднаква — тя винаги върви натам, накъдето й миреше на пари — без значение на етнос, вяра, история, морал…

 

Всички балкански народи са еднакви — те могат да изтърпят много, дълго и продължително да стискат със зъби…собствената си мизерия и унижение.

 

Но за тях е напълно неприемливо и абсурдно, когато става дума да се унижи Русия!

 

Унижението на Русия от страна на Запада — това е последната линия на отбрана, която народите на Балканите няма да предадат.

 

Черна гора, както и някои познати нам елементи, се управлява от човек, който е овъртолен в крупни международни мафиотски афери и е тясно свързан с евроатлантическите центрове.

 

Джуканович ще продаде и майка си, ако това поискат от него западните му патрони.

 

Да, навсякъде на Балканите управляват марионетъчни режими и дясна западна агентура, поставена от господарите им от Брюксел и Вашингтон.

 

Затова е невъзможно с тези режими да се говори от позицията на здравия разум, справедливостта и взаимоизгодното сътрудничество.

 

Режимите на Балканите са поставени само с една единствена цел — да изпълняват волята на западните си господари.

 

Има само един изход от така създалата се ситуация: Русия да спре да се опитва да работи с управляващите елити и да заработи с НАРОДИТЕ на Балканите.

 

Как да заработи?

 

Като купи вестници, телевизии, радиа, НПО-та….

 

Е, тогава…тежко и горко им на елитите.

 

Пък били те и балкански.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;