След скандално подписаният протокол от премиерът на Черна Гора Мило Джуканович с НАТО, въпреки нестихващите с месеци антиНАТОвски и антиправителствени протести, въпреки волята на народа, последва буря от коментари от представители на здравия смисъл в Черна Гора- опозиционни лидери, патриотични движения, граждани на страната си.

Екслузивно  за редакциите на News Front- изявлението на председателят на движението «Не на войната- Не на НАТО», Гойко Раичевич.

 

 

 

 

Подписът на Мило Джуканович ( на протокола за встъпването на Черна Гора в НАТО) — това е позорно предателство на потомците на славни предци, и особено на жертвите, които загинаха при бомбардировките с негово съдействие. Напомняме, че той през 1998 година гласува за защита на страната във Върховния Съвет за отбрана в Белград, веднага след което се срещна с командването на престъпния блок НАТО  в Белград, след което поиска и неговата страна да бъде ударена. Джуканович на същото място на престъплението сега се подписа под предателството, което извърши преди 17 години.

 

 

 

 

 

nato-fasisti...

 

 

 

 

Ние, от движение » Не на войната- не наНАТО» , остро осъждаме подписването на въпросният документ, който символизира предателство и смърт, и повтаряме за кой ли път: ботушът на НАТО по нашата земя- означава нотуш на окупант, но в никакъв случай  не и на освободител.

 

Подписването на такъв протокол- това е страшната игра на Джуканович със съдбите на черногорци, с неясни за сега последствия, които в края на краищата, ще пожъне самият премиер.

Ние призоваваме гражданите на Черна Гора към съпротивление, всеки гражданин на Черна Гора трябва да бъде гласът на съпротивлението, към това ни задължава и посланието на Свети Петър Цетински, който прокле всеки черногорец, който се отрича от верността към Русия-матушка.

 

Нашата борба е за свободен и демократичен референдум за встъпването в НАТО- защото това е значим въпрос.

 

 

 

35

 

Гойко Раичевич, председател на движението » Не на войната- не на НАТО», Черна Гора.

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;