Подписването на протокола по встъпването в НАТО от страна на диктатора Мило Джуканович, е само на пръв поглед формалност, закономерна след получената покана през декември.

Такова мнение изрази пред кореспондента на  News Front Бошко Вукичевич от движението » Свобода за народа» в Черна Гора.

 

 

 

 

36

 

Бошко Вукичевич- Движение » Свобода за народа», Черна Гора

Реалните мотиви за това действие, за което говори и избраното време- да се покаже на голямата част от мнозинството на народа, който е срещу встъпването на Черна Гора в НАТО, че съпротивлението е безполезно и въпросът е решен.

Разбира се, става въпрос за продължаването на агресивната пропаганда на режима и прозападните сили: нищо не е решено, за това трябва да се говори правилно, и последната дума трябва да каже народа. Докато продължава режимното насилие и измамното вкарване на Черна Гора в НАТО, това може да предизвика обществена криза и даже вълнения. И за всичко това, отговорността е на режима и прозападниците. За останалото, ми се струвам че даже Русия няма да бездейства.

 

 

Събеседникът на  News Front също така изрази мнение, че вероятното встъпване на Черна Гора в НАТО, Русия може да разглежда като заплаха на своята национална сигурност.

 

 

» Един от бившите генерали на НАТО смята за възможна ядрена война между Русия и НАТО в течение на годината. Аз отдавна пиша за тези неща: доколко е мрачна ситуацията, и как безумци, наемници и предатели ни изтласкват на предната линия на противостоянието. Който в Черна Гора не разбира или не си дава сметка, че въпросът за съхранението на неутралитета на страната ни — е приоритет номер едно, е безкрайно наивен. За неутралитет, тоест за мир, е необходимо да се се борим»- резюмира Бошко Вукичевич.»

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;